Makron i Konte za automatski sistem prijema migranata

Izvor: RTS, 19.Sep.2019, 07:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron i Konte za automatski sistem prijema migranata

Lideri Italije i Francuske, Đuzepe Konte i Emanuel Makron navode da EU mora uvesti novi, automatski sistem prijema migranata spasenih na Mediteranu.
Italija se dugo žalila da je ostavljena da se sama bori sa stotinama hiljada migranata koji su prešli more u nastojanju da stignu do Evrope, prenosi Rojters.

To pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je dovelo posebno do tenzija između Rima i Pariza, pri čemu se Italija požalila da su francuske nevladine organizacije spasavale migrante, ali Francuska nije učinila dovoljno da pomogne u njihovom prihvatu.
"Ja ne potcenjujem ono kroz šta je Italija prošla od 2015. Ona je takođe pretrpela mnogo nepravde i nesporazuma", rekao je Makron novinarima u Rimu na zajedničkoj pres konferenciji sa premijerom Konteom.
Makron je dodao da je uveren da je potreban automatski evropski mehanizam za prijem migranata.
Konte je rekao da je dobio francusku podršku za sistem redistribucije migranata, što bi značilo da Italija može da računa na to da će čitav blok od 28 nacija automatski prihvatiti udeo od ukupnog broja svih novopridošlih migranata čim budu spaseni.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

FRANCUSKA I ITALIJA SU OPET PRIJATELJI! MAKRON I KONTE UPOZORAVAJU: EU mora da uvede nov sistem prijema migranata (VIDEO)

Izvor: Kurir, 19.Sep.2019

RIM - EU mora da uvede nov, automatski sistem prijema migranata spasenih na Mediteranu, izjavili su lideri Italije i Francuske, Emanuel Makron i Đuzepe Konte.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.