Maduro PORUČUJE: EU MORA DA NAS SASLUŠA, DA ČUJE NAŠU ISTINU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2019, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maduro PORUČUJE: "EU MORA DA NAS SASLUŠA, DA ČUJE NAŠU ISTINU!"

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro odbacio je ideološku prirodu saopštenja Međunarodne kontakt grupe za Venecuelu, ali je rekao da je Vlada spremna da pregovara "sa svakim bilo kada"

Maduro je na konferenciji za novinare u Karakasu rekao da Venecuela podržava dijalog koji su predložile države Meksiko, Urugvaj, Bolivija i Zajednica karipskih zemalja (KARIKOM).

On je naglasio da Venecuela podržava svaku aktivnost koja promoviše diplomatiju, dijalog i kontakt među >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << građanima Venecuele.

- Evropska unija mora da nas sasluša, da čuje našu istinu, a ne samo da sluša desničarske ekstremiste - rekao je Maduro.

On je podsetio da je Venecuela u više navrata rekla EU i šefu spoljne politike EU Federiki Mogerini da mora da sasluša Karakas.

- Oni nas uopšte ne slušaju, oni su gluvi. EU je osuđena na propast. Mogerinijeva će propasti ako bude slušala venecuelanske desničarske ekstremiste - rekao je on.

Međunarodna kontakt grupa saopštila je juče da će poslati tehničku misiju u Venecuelu kako bi pomogla da se isporuči humanitarna pomoć i raspišu izbori.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.