Mađarska sve dalje od EU, ne žele ni njihovu vakcinu

Izvor: B92, 14.Jan.2021, 21:22

Mađarska sve dalje od EU, ne žele ni njihovu vakcinu

Mađarska vlada objavila je da je postigla dogovor s kineskim Sinofarmom o kupovini njihove vakcine protiv koronavirusa.

To predstavlja novi korak u udaljavanju Budimpešte od Evropske unije.

Vlada Viktora Orbana oštro je kritikovala EU zbog spore nabavke i isporuke vakcine. Vlada je u četvrtak takođe donela uredbu po kojoj može nabavljati vakcinu izvan centralizovanog programa EU; prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Indeks.

"Ako pogledamo izvan granica EU, videćemo da se u Sjedinjenim Državama, Britaniji i Izraelu vakciniše pojačanom brzinom", objavio je šef diplomacije Peter Sijarto na Fejsbuku. Njegov portparol rekao je za Rojters da je "u toku" postupak odobrenja kineske vakcine.

Kina je odobrila upotrebu vakcine kinseke firme Sinofarm krajem decembra. Nisu objavljeni detaljni podaci o sigurnosti i učinkovitosti vakcine, ali kineska farmaceutska kompanija tvrdi da je njihova vakcina učinkovita 79.34 posto.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MAĐARSKA SE OKRENULA KINEZIMA Budimpešta kritikovala EU zbog spore isporuke vakcina, pa sklopila ugovor sa Sinofarmom

Izvor: Blic, 15.Jan.2021, 00:03

Mađarska Vlada saopštila je danas da je postigla dogovor sa kineskim Sinofarmom o kupovini vakcine protiv korona virusa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.