Mađarska nema više šta da traži u EU

Izvor: B92, 24.Jun.2021, 19:58

"Mađarska nema više šta da traži u EU"

Brisel -- Holandski premijer Mark Rute izjavio je da Mađarska, sa svojim diskriminatorskim zakonom prema LGBT zajednici, nema "više ništa da traži u Evropskoj uniji".

"Za mene (sa ovim zakonom) oni (Mađari) više nemaju šta da rade u EU, ali ne odlučujem sam. Postoji još 26 zemalja", rekao je Rute novinarima i dodao da je EU "zajednica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vrednosti".

Parlament Mađarske je sredinom juna izglasao zakon kojim se zabranjuje "promovisanje" homoseksualnosti među maloletnicima.

Lideri 16 članica EU apelovali su danas, uoči samita u Briselu, na poštovanje "osnovnih vrednosti" Unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mađarska i Evropska unija: Holandski premijer kaža da Mađarska nema šta da traži u EU sa antigej zakonom

Izvor: Danas, 25.Jun.2021, 09:57

Getty ImagesFudbalski stadioni u Nemačkoj bili su u sredu, 23. juna osvetljeni duginim bojanama u znak protesta zbog zakona u Mađarskoj – na Evropskom prvenstvu u sredu uveče igrali su Nemačka i Mađarska (završeno 2:2) Mađarska „više nema šta da traži u Evropskoj uniji“, rekao je holandski...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.