MINISTAR ZA EVROPSKE INTEGRACIJE SRBIJE: Nova vlada aktivno započela realizaciju strateških planova!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2020, 15:02

MINISTAR ZA EVROPSKE INTEGRACIJE SRBIJE: Nova vlada aktivno započela realizaciju strateških planova!

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom o aktivnostima u vreme aktuelnog nemačkog predsedavanja EU i saradnji dveju zemalja na planu evropskih integraciji Srbije.

Na sastanku je posebno bilo reči o bilateralnoj saradnji u domenu realizacije razvojne pomoći koju Nemačka, kao jedan od najvećih bilateralnih donatora, pruža Srbiji.

Joksmović se zahvalila Nemačkoj na podršci >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << evropskom putu i značajnom doprinosu ekonomskom razvoju naše zemlje i naglasila da nova Vlada ostaje posvećena ubrzanju reformi neophodnih ne samo za članstvo Srbije u EU, već pre svega, za kvalitetniji život građana.

- Nova Vlada aktivno je započela realizaciju strateških planova u oblasti vladavine prava, održivog privrednog rasta i društveno-ekonomske pravedne tranzicije ka zelenoj ekonomiji i digitalizaciji kao osnovama nove ekonomske politike rasta i snažnijeg regionalnog povezivanja - rekla je Joksimović.

Očekuje da bi Međuvladina konferencija do kraja nemačkog predsedavanja pružila priliku Srbiji da sa evropskim partnerima razgovara o dosadašnjim rezultatima u pristupnom procesu i o planovima da se pregovori intenziviraju u narednoj godini, a prema novoj klasterskoj metodologiji za koju se Srbija opredelila na najvišem političkom nivou.

Šib je čestitao Joksimović povodom ponovnog preuzimanja te odgovorne funkcije i potvrdio podršku Nemačke za strateško opredeljenje Srbije za članstvo u Evropskoj uniji.

Sada je važno da se snažno unapredi rad na sprovođenju između EU i Srbije dogovorenih neophodnih reformi, pre svega u oblasti vladavine prava, slobode medija, borbe protiv korupcije i pravosuđa, kazao je Šib i potvrdio solidarnost Nemačke i Evrope u suzbijanju posledica krize izazvane Kovid-19.

Šib i Joksimović su se saglasili u oceni da je za još snažniji napredak na evropskom putu važan nastavak unutrašnjih reformi, dijalog sa Prištinom i realizacija Ekonomsko i investicionog plana za Zapadni Balkan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.