MARIN LE PEN POZDRAVILA IZLAZAK BRITANACA IZ EU: Velika Britanija je napokon stekla slobodu

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2020, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MARIN LE PEN POZDRAVILA IZLAZAK BRITANACA IZ EU: "Velika Britanija je napokon stekla slobodu"

Marin Le Pen je ocenila da će kroz nekoliko meseci i godina svi primetiti da je Velika Britanija dobro postupila i da će verovatno imati veliku korist od izlaska iz članstva.

Predsednica francuske desničarske stranke Nacionalno okupljanje Marin Le Pen pozdravila je danas "povratak slobode" u Velikoj Britaniji.

Ona je ocenila da je Bregzit "zastrašujući neuspeh" Evropske unije, koja bi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se pretvori u "evropski savez naroda".

Nacionalno okupljanje, nekada Nacionalni front, od 2017. se više ne zalaže za izlazak Francuske iz EU već za promene unutar Unije.

- Velika Britanija je, posle brojnih epizoda, napokon stekla slobodu. A to je zastrašujući neuspeh za EU - rekla je Le Penova novinarima u Lilu na severu Francuske i dodala da je iznenadjena da Bregzit nije izazvao mnogo komentara, pošto je "jedan od osnivača EU upravo zalupio vratima".

Ce jour de #Brexit doit marquer le début de la construction de l'Alliance européenne des Nations que nous appelons de nos voeux et que les peuples européens souhaitent dans leur grande majorité.

Cette Union européenne restera dans l'Histoire comme un échec retentissant ! MLP pic.twitter.com/waNxnMpDUj

— Marine Le Pen (@MLP_officiel) February 1, 2020

Francuska, Nemačka, Italija, Belgija, Holandija i Luksemburg su 1957. godine postavili osnove EU. Velika Britanija se Uniji priključila tek 1. januara 1973.

Velika Britanija je postala prva zemlja koja je napustila EU.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.