MAKRON JE LICEMERAN Zaharova: Kada će tražiti od Evropske unije da podrži žute prsluke?

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2020, 11:17

"MAKRON JE LICEMERAN" Zaharova: Kada će tražiti od Evropske unije da podrži "žute prsluke"?

Marija Zaharova pogodila u centar i tražila od EU da počne da podržava i demonstrante na svojoj teritoriji

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova okarakterisala je poziv predsednika Francuske Emanuela Makrona Evropskoj uniji da podrži učesnike mirnih protesta u Belorusiji kao licemerje i zapitala kada će on zahtevati od EU da podrži proteste stotine hiljada pripadnika "žutih prsluka".

"Kada će on tražiti od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Evropske unije da nastavi da mobiliše podršku stotinama hiljada pripadnika 'žutih prsluka' koji se na mirnim demonstracijama bore za poštovanje njihovih prava, sloboda i suvereniteta? Kada će EU prestati da čeka molbe predsednika zemalja-članica i da počne samoinicijativno da mobiliše podršku protestima na svojoj teritoriji", napisala je Zaharova na Fejsbuku.

Ona je istakla da je to "pravo licemerje".

Ranije je predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio da bi "Evropska unija trebalo da nastavi da mobiliše podršku stotinama hiljada Belorusa koji se mirno zalažu za poštovanje njihovih prava, sloboda i suvereniteta".

Nakon toga se oglasio visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj, koji je podržao proteste koji su juče održani u Belorusiji.

Juče su u glavnom gradu Belorusije, kao i u mnogim drugim gradovima širom zemlje, održani mirni protesti protivnika aktuelne vlasti. Istovremeno je održan i miting podrške predsedniku Aleksandru Lukašenku. Policija je saopštila da juče nije bilo incidenata niti hapšenja u Minsku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.