Lukašenko: Ukoliko EU želi probleme zbog sankcija, dobiće ih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2021, 16:16

Lukašenko: Ukoliko EU želi probleme zbog sankcija, dobiće ih

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas u razgovoru sa premijerom Romanom Golovčenkom da će Evropska unija, ako želi nove probleme uvođenjem sankcija njegovoj zemlji, to i dobiti.

"Jednostavno ću reci da biste me razumeli: ako Evropljani žele probleme kod kuće zbog ovih sankcija, oni će ih i dobiti. Više ništa neću reći. Vreme će pokazati. Samo vas jedno molim - dajte mi informacije o najkrupnijim evropskim projektima kod nas i preduzećima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje su otvorene na teritoriji Belorusije. Da vidimo njihov rad. Glavno je da ništa ne ostane bez odgovora", kazao je Lukašenko, a preneo Sputnjik.

Lukašenko je zapitao - kome su potrebne sankcije i zašto.

"Mi štitimo državu. Mi, ceo narod, želimo da živimo u svojoj zemlji. Mi je branimo. I nas, onda, za to sankcijama udaraju po glavi? Zato treba odgovarati“, rekao je predsednik Belorusije.

Premijer Golovčenko je nakon sastanka sa Lukašenkom izjavio da će odluke o novim kontrasankcijama biti donete u zavisnosti od situacije, dodaje Sputnjik.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ukoliko EU želi probleme, dobiće ih"

Izvor: B92, 04.Maj.2021

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da će Evropska unija, ako želi nove probleme uvođenjem sankcija njegovoj zemlji, to i dobiti..."Jednostavno ću reći, da biste me razumeli: ako Evropljani žele probleme kod kuće zbog ovih sankcija, oni će ih i dobiti. Više ništa neću reći....

Nastavak na B92...

Lukašenko o sankcijama EU: Ako žele probleme, dobiće ih

Izvor: Vostok.rs, 05.Maj.2021, 06:24

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da će Evropska unija dobiti probleme ukoliko ih želi, zbog uvedenih sankcija Minsku, dok je premijeru Romanu Golovčenku naložio da mu pripremi informacije o velikim projektima i preduzećima iz Evropske unije u zemlji. "Samo ću vam reći da...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.