Ludbreg povukao najviše novca iz fondova od pristupanja EU

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Jul.2018, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ludbreg povukao najviše novca iz fondova od pristupanja EU

ZAGREB - U prošlog godini zabilježen je oštar pad u povlačenju sredstava iz EU, no povećao se broj hrvatskih gradova koji koriste fondove za financiranje projekata.

Kako piše Gradonačelnik.hr, u 2017. je sredstva iz EU fondova povuklo 11 gradova više nego godinu ranije. No, zabrinjava činjenica da od 129 gradova, njih 32 nisu povukli >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ni lipe od ulaska u Europsku Uniju.

Lipik je grad koji je u 2017. godini povukao najviše sredstava iz fondova Europske unije po glavi stanovnika i tako preoteo prvo mjesto Ludbregu koji ga je držao 2016. S 1,43 milijuna kuna, mali je grad Lipik tako prvak države s 233 kune povučene iz EU fondova po stanovniku. Svježe objavljeni podaci Ministarstva financija o izvršenju proračuna jedinica lokalne samouprave za 2017. godinu pokazuju, pak, kako gledano po ukupnoj svoti te udjelu u ukupnom povlačenju sredstava iz fondova EU, prednjači Velika Gorica, koja je u 2017. godini povukla 8,4 milijuna kuna, odnosno 10,43 % svih sredstava koje su hrvatski gradovi primili iz EU u prošloj godini.

Grad Zagreb, koji zbog svoje veličine ima poseban status županije, povukao je 8,6 milijuna kuna što je najveći udio – 9,72 posto svih sredstava koje su ostvarili gradovi, no gledajući po stanovniku to je tek 11 kuna, što Zagreb svrstava na 60. mjesto po iskorištenim EU sredstvima.

U povučenim sredstvima od 2013. po glavi stanovnika prednjači Ludbreg, sa 631 kn EU pomoći po stanovniku, a slijede Križevci, Senj, Skradin, Trilj, Grubišno Polje, Čabar, Umag, Vodice i Mursko Središće.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.