Borelj: Sankcije Rusiji spremne, zavise od nivoa agresije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2022, 05:20

Borelj: Sankcije Rusiji spremne, zavise od nivoa agresije

Šef diplomatije EU, Žosep Borelj, izjavio je danas da je spreman da u slučaju dizanja nivoa agresije Rusije prema Ukrajini, Savetu EU predloži paket "teških sankcija" koje su, prema njegovim rečima, već pripremljene u koordinaciji EU, SAD i drugih partnera.

"Ako dođe do agresije odmah ću sazvati Savet EU i predstaviti paket sankcija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Za to je potrebna jednoglasna odluka Saveta ministra EU, ali ja sam siguran da će nje biti", kaže Borelj.

Navodeći da će EU "delovati odlučno ako to bude zahtevao nivo agresije", šef diplomatije EU konstatuje da i dalje nema dokaza o povlačenju ruskih trupa sa granice sa Ukrajinom, ali da ima informacija o sve jačim sukobima na delovima granice.

"Poslednji podaci ukazuju na teške borbe, a primetili smo i mnogo dezinformacija sa ruske starne kako bi se stvorila atmosfera o navodnim napadima na Ruse u ovom delu Ukrajine. Uz poziv Dume da se prizna nezavisnost "republika" Donjecka i Luganska, dolazimo do situacije u kojoj smo sve više smo zabrinuti", kazao je Borelj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

O "sudbini" Ukrajine – danas u Briselu

Izvor: B92, 17.Feb.2022

Lideri EU 27 održaće danas u Briselu neformalni sastanak povodom poslednjih dogadjaja vezanih za Ukrajinu i Rusiju...Lideri EU, koji će se okupiti danas u Briselu na samitu EU i Afričke unije, prethodno će od 12.30 odrzati jednočasvni sastanak posvećen krizi u i oko Ukrajine...Do ovog sastanka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.