Lavrov: Propali napori EU, SAD pritiska Prištinu da formira vojsku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2018, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Propali napori EU, SAD pritiska Prištinu da formira vojsku

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio je danas da su propali napori EU u posredovanju između Beograda i Prištine, naglasivši da se na Prištinu vrši pritisak spolja, pre svega iz SAD, da formira sopstvenu vojsku.

"Očigledno je da su napori EU propali, jer je Priština odbila da realizuje sve dogovore koji su do sada postignuti", rekao je Lavrov.

Ruski ministar spoljnih poslova precizirao je da se pre svega tu misli na formiranje Zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << srpskih opština, preneo je Sputnjik.

"Nastojanje Prištine da formira sopstvenu vojsku predstavlja najgrublje kršenje rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Pored toga, Prištinu na to pritiskaju spolja, a pre svega iz SAD", rekao je Lavrov.

Nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora Suefom Mohamedom El-Aminom, Lavrov je naglasio da Rusija pozdravlja odluku Unije Komora da povuče priznanje Kosova.

"Mi, naravno, pozdravljamo tu odluku. Rusija će i ubuduće nastaviti da se pridržava tih odluka koje je doneo Savet bezbednosti, a pre svega mislim na rezoluciju 1244 koja nalaže da je Kosovo deo Srbije. Svi koraci moraju da se preduzimaju u skladu sa tom rezolucijom", naglasio je Lavrov.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RUSI UPOZORAVAJU! Lavrov otkrio ko pritiska Albance da formiraju tzv. VOJSKU KOSOVA

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Nov.2018

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio je danas da su propali napori EU u posredovanju između Beograda i Prištine, naglasivši da se na Prištinu vrši pritisak spolja, pre svega iz SAD, da formira sopstvenu vojsku....- Očigledno je da su napori EU propali, jer je Priština odbila da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.