Lavrov NE DA Krim: To je GOTOVA STVAR, Zapad je NEMOĆAN po tom pitanju

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2019, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov NE DA Krim: To je GOTOVA STVAR, Zapad je NEMOĆAN po tom pitanju

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov poručio je da je pitanje ponovnog ujedinjenja Krima i Rusije završeno i da nikakav spoljni faktor ne može takvu situaciju da promeni.

On je danas na prezentaciji zbirke "Krim u razvoju Rusije, istorija, politika, diplomatija. Arhivski dokumenti Ministarstva spoljnih poslova Rusije" rekao da su "Krim i Rusija ponovo ujedinjeni na opšte dobro i da nijedna strana dekleracija SAD, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << EU ili NATO ne može da promeni tu činjenicu".

- Pitanje ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom je rešeno bez obzira da li se to nekome dopada ili ne - podvukao je Lavrov i dodao kako "nijedna deklaracija koja dolazi iz Vašingtona, EU ili NATO nije sposobna da promeni tu stvarnost, ni u politički,a ni pravno"

Štaviše, naglasio je ministar, poluostrvo je u poslednje vreme sve više posećeno od strane predstavnika iz političkih ,društvenih, poslovnih i kulturnih krugova, uključujući i one evropske i oni sami mogu da vide stvarnost na Krimu, i da njegovi stanovnici čvrsto stoje iza izbora koji su samostalno napravili.

Prema Lavrovu, klubovi "prijatelja Krima" deluju i postoje u velikom broju zemalja, a Rusko ministarstvo spoljnih poslova će nastaviti svoj politički i informativni posao kako bi razjasnilo sve vezano za ponovno ujedinjene Krima i Rusije.

- Nastavićemo sa jačanjem međunarodnih i ekonomskih veza poluostrva u skladu sa doslednom spoljnom politikom Rusije - obećao je ministar.

Lavrov je rekao da će ova zbirka dokumenata koja je danas predstavljena u velikoj meri doprineti radu Ministarstva spoljnih poslova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Ujedinjenje Krima i Rusije ne može da promeni niko - ni EU, SAD ili NATO"

Izvor: B92, 23.Apr.2019

Moskva -- Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov poručio je da je pitanje ponovnog ujedinjenja Krima i Rusije završeno...Lavrov je naglasio i da nikakav spoljni faktor ne može takvu situaciju da promeni...On je danas na prezentaciji zbirke "Krim u razvoju Rusije, istorija, politika, diplomatija....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.