Izvor: RTS, 12.Jul.2020, 14:01

Lajčak: Dijalog vraćen na pravi put posle 20 meseci

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak nakon video-sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem ocenio je da je dijalog Beograda i Prištine vraćen na pravi put.
"Drago mi je što mogu da kažem da je nakon samita u Parizu i današnjeg sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dijalog o normlizaciji odnosa Beograda i Prištine kome posreduje EU vraćen na pravi put nakon 20 meseci", kaže Miroslav Lajčak.

Lajčak je rekao da su na sastanku dogovoreni glavni elementi procesa i agenda sledećeg sastanka koji će se održati uživo u Briselu u četvrtak.
Video-konfrencija Beograda, Prištine i EU pregovarača trajala je oko dva i po sata.
Održane su bilateralne konsultacije obe strane sa šefom EU diplomatije Žosepom Boreljom i specijalnim predstavnikom Miroslavom Lajčkom.
Lajčak je zahvalio obema stranama na konstruktivnom zalaganju tokom današnjeg video-sastanka.
U Briselu ocenjuju da je sastanak "uspešno završen", iako je bilo očekivano da će možda duže potrajati.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lajčak: Dijalog Beograda i Prištine vraćen na prvi put

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jul.2020

BRISEL - Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak nakon video-sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Avdulahom Hotijem ocijenio je da je dijalog Beograda i Prištine vraćen na pravi put.

Nastavak na Nezavisne Novine...

„Dijalog posle 20 meseci vraćen na pravi put“

Izvor: Deutsche Welle, 12.Jul.2020

Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak, nakon video-sastanka s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem, ocenio je da je dijalog vraćen na pravi put.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.