LDP traži sednicu skupštinskog odbora zbog ocene EK

Izvor: RTS, 31.Maj.2019, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP traži sednicu skupštinskog odbora zbog ocene EK

Liberalno-demokratska partija traži da se održi sednica Odbora za evropske integracije jer, kako tvrdi, ocene Evropske komisije o napretku Srbije zahtevaju konkretne poteze.
Jedno zajedničko obraćanje novinarima premijerke Ane Brnabić i šefa Delegacije EU u Srbiji, Sema Fabricija, kao i naknadne medijske interpretacije, ne pružaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << neophodne informacije na osnovu kojih bi građani, poslanici, društvo u celini mogli da se na ozbiljan način upoznaju sa svim izazovima pred kojima Srbija stoji u procesu EU integracija, problemima sa kojima se moramo suočiti i mogućim rešenjima, smatraju u LDP-u.
Zato i predlažu sednicu skupštinsko odbora na koju, kako navode, treba pozvati šefa EU delegacije u Srbiji, gospodina Fabricija, premijerku Brnabić i ministarku za evropske integracije Jadranku Joksimović.
"Na tom odboru mora da se na odgovoran i ozbiljan načini otvori diskusija o svim problemima i nejasnoćama koje su se pojavile u javnosti, a tiču se pojedinih ocena u Izveštaju. Skupštinski odbor za EU integracije je mesto za razgovor o poslovima koje moramo da uradimo, kako bi se što pre uspešno završio proces pridruživanja i izgradilo uređeno drustvo i uspešna, moderna Srbija, članica Evropske unije", poručio je LDP u saopštenju dostavljenom medijima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.