Kurti ipak nema kud - pritisak iz Brisela

Izvor: B92, 29.Apr.2021, 13:39

Kurti ipak nema kud - pritisak iz Brisela

Brisel -- Portparol EU Peter Stano kaže da se vode razgovori s kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, o prihvatljivim datumima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

"EU je spremina za nastavak dijaloga Beogarda i Prištine, čim se obe strane dogovore o obostrano prihvatljim datumima i agendi", kazao je Stano.

Na pitanje Tanjuga o odbijanju Aljbina Kurtija da dođe na novu rundu dijaloga, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koju je šef diplomatije EU Žosep Borelj najavio za 11. maj, Stano naglašava da se "u ovim trenucima" o tome razgovara na sastanku Borelja i Kurtija.

"Već smo razgovarali sa predsednikom (Aleksandrom) Vučićem. Nadam se da ćemo uskoro imati više jasnoća o sledećim koracima i datumima", naveo je Stano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.