Kurc za napredak u pristupnim pregovorima Srbije

Izvor: RTS, 16.Jun.2018, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc za napredak u pristupnim pregovorima Srbije

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc ističe da tokom predsedavanja Austrije EU očekuje napredak u pristupnim pregovorima Srbije i Crne Gore.
"Zapadni Balkan i širenje EU su među prioritetima šestomesečnog predsedavanja, koje Austrija preuzima 1. jula", naveo je Sebastijan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kurc je, u intervjuu bečkom dnevniku Standard.

Upitan šta se može očekivati kada je reč o temi Zapadnog Balkana, austrijski kancelar je odgovorio da svakako treba da dođe do napretka u pristupnim pregovorima Srbije i Crne Gore.
"Nakon dogovora oko imena nadam se i da će uslediti i veliki korak za Makedoniju, odnosno Severnu Makedoniju", rekao je Kurc.
Istakao je da Austrija podržava i ideju jednog velikog, jedinstvenog ekonomskog prostora na Balkanu.
"To ne bi bilo dobro samo za ekonomski razvoj celog regiona, već bi mogao biti i doprinos za smanjenje etničkih tenzija", ukazao je austrijski kancelar.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kurc za napredak u pristupnim pregovorima Srbije

Izvor: B92, 16.Jun.2018

Beč -- Austrijski kancelar Sebastijan Kurc ističe da tokom predsedavanja Austrije EU očekuje napredak u pristupnim pregovorima Srbije i Crne Gore...Kurc je, u intervjuu bečkom dnevniku "Standard", kazao da su Zapadni Balkan i širenje EU među prioritetima šestomesečnog predsedavanja, koje Austrija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.