Kurc: Mira u Evropi može biti samo sa Rusijom

Izvor: Vostok.rs, 17.Jan.2018, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc: Mira u Evropi može biti samo sa Rusijom

Postepeno ukidanje antiruskih sankcija prilikom progresa u realizaciji Minskih dogovora je realno, rekao je austrijski kancelar Sebastijan Kurc u intervjuu koji je dao listu „Frankfurter algemajne cajtung“.

EU treba da insistiraju na progresu kada su u pitanju ukrajinski konflikt i realizacija Minskih sporazuma. U slučaju progresa poželjno je ukidati sankcije korak po korak, kako bi se stvorio stimulans za dalje poboljšanje situacije, o čemu je svojevremeno govoriošef diplomatije NemačkeFrank-Valter Štajnmajer“, rekao je austrijski kancelar.

Kurc je naglasio da „mira u Evropi može biti samo sa Rusijom“ kao partnerom, a ne kao protivnikom.

Odnosi između Rusije i EU su se pogoršali zbog ukrajinske krize. Zapadne države su uvele sankcije Moskvi, koja je preduzela recipročne mere. Ruske vlasti su više puta negirale optužbe zapadnih država za mešanje u krizu u Ukrajini. Moskva naglašava da nije strana u konfliktu i subjekt Minskih dogovora za rešavanje krize. Rusija ističe i da je svaki razgovor sa njom na jeziku sankcija kontraproduktivan.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.