Kukan: Srbija ključan partner EU u regionu

Izvor: B92, 27.Sep.2018, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kukan: Srbija ključan partner EU u regionu

Brisel -- Predsedavajući delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom Eduard Kukan kaže da je Srbija lider EU integracija i ključan partner EU u regionu.

"Srbija je naš ključni partner u regionu i ubeđen sam da ćemo imati priliku da je pozdravimo u našoj EU porodici", izjavio je Kukan.

Eduard Kukan je tokom debate >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o nacrtu izveštaja o Srbiji u Spoljnoplitičkom odboru Evropskog parlamenta ocenio da je tekst Dejvida Mekalistera, uključujući i kompromisne amandmane poslanika, dobro izbalansiran i da će pomoći Srbiji da sagleda svoje jače strane, ali i slabosti u procesu EU integracija.

”Zemlja je na dobrom putu i vrlo je angažovana u ovom procesu. Srbija je lider u evrointegracionom procesu i ima jedinstvenu priliku da se refomiše i napreduje u EU”, izjavio je Kukan

On je ocenio da su podneti amandmani na tekst izveštaja o Srbiji tu da ohrabre vlasti u Beogradu da se više posvete reformama u pravosuđu, vladavini prava, civilnim slobodama, slobodi medija, kao i napretku u paralmentrnim procedurama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.