Kukan: Mogerini je trebala DA LUPI ŠAKOM O STO kada je Priština uvela takse! A evo ŠTA OČEKUJE od njenog naslednika!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2019, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kukan: Mogerini je trebala DA LUPI ŠAKOM O STO kada je Priština uvela takse! A evo ŠTA OČEKUJE od njenog naslednika!

Bivši poslanik Evropskog parlamenta Eduard Kukan komentarisao je odnose EU sa Srbijom i tkz. Kosovom.

Visoka predstavnica Federika Mogerini nije dovoljno pokazala liderstvo po pitanju dijaloga Beograda i Prištine, a sumnjam da će Žozep Boreli raditi bolje, rekao je bivši poslanik Evropskog parlamenta Eduard Kukan.

- U trenutku kada je Kosovo nametnulo tarife Srbiji, trebalo je da otputuje tamo i lupi o sto - rekao je Kukan za Slovačku asocijaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za spoljnu politiku (SFPA), prenosi EVB.

On kaže i da ne misli da će njen naslednik Žozep Borel mnogo bolje obavljati taj posao.

- Sećam ga se kad je bio predsednik Evropskog parlamenta. Njegova nominacija me je iznenadila zato što Španci imaju mnogo dinamičnije i mlađe političare - rekao je Kukan.

Kukan se zalaže i za imenovanje specijalnog izaslanika za rešavanje dijaloga.

Upitan da prokomentariše ideju razmene teritorija koja je prethodne godine bila u opticaju, Kukan je rekao da to nije samo strategija u kampanji.

On je rekao da očekuje da će se pitanje priznanja Kosova uz razmenu teritorija sa Srbijom ponovo aktuelizovati, ali upozorava da bi to moglo da destabilizuje Bosnu i Hercegovinu.

On lično se, kako je rekao, protivi toj ideji.

Kad je reč o Severnoj Makedoniji Kukan smatra da bi ona mogla da dobije datum za početak pregovora na jesen, dok je, kako ocenjuje, taj scenario manje realan za Albaniju.

KRIMI-SINDIKAT PUŠTA PIPKE: Albanske bande gospodare Evropom, a PRLJAVIM POSLOVIMA dogovaraju čak i preko Fejsbuka (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kukan: Mogerini trebalo da "lupi o sto" kada je Priština uvela takse

Izvor: RTS, 28.Avg.2019

Visoka predstavnica za spoljnu politiku Evropske unije Federika Mogerini nije dovoljno pokazala liderstvo po pitanju dijaloga Beograda i Prištine, a sumnjam da će Žozep Borel raditi bolje, rekao je bivši poslanik Evropskog parlamenta Eduard Kukan. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.