Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Avg.2016, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kozarev: Da li su za Prištinu i posrednici iz EU nevernici

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev upitao je danas savetnika kosovskog premijera Bajrama Gecaja da li politicki predstavnici kosmetskih Albanaca smatraju nevernicima i EU posrednike u dijalogu Beograda i Prištine, pošto su i njima potpisom 25. avgusta prošle godine obećali uspostavljanje Zajednice srpskih opština i sprovođenje ostalih sporazuma.

Osudujuci današnji "politički >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nekorektan" govor Gecaja, Kozarev je rekao da je to samo nova, primitivnija forma izgovora Prištine za nesprovođenje sporazuma o uspostavljanju ZSO, kojom pokušavaju da prikriju činjenicu da su rokovi za sve radnje predviđene dogovorom o uspostavljanju ZSO, koje je kosovski premijer Isa Mustafa potpisao, odavno probijeni.

"Besa pre svega moralno načelo duboko ukorenjeno u albanskom narodu, kome su se kroz istoriju povinovali i pojedinci i cele porodice. Srpski narod i te kako dobro poznaje prave Albance, svoje komšije i prijatelje, kao časne i poštene ljude i domaćine, za koje je data reč izraz časti i neprikosnovenog poverenja", rekao je Kozarev Tanjugu.

Ocenio je, međutim, da za sadašnje albanske političke lidere na Kosovu i Metohiji to očigledno ne važi.

"Vera i verovanje je intimni deo svakog coveka, ali ono što bi trebalo svakog od nas da obeleži, posebno nas koji politički predstavljamo svoje narode, su pre svega karakter i poštenje, koji očito nekima manjkaju u velikoj meri", primećuje Kozarev.

On dodaje da, dok je Beograd ispunio sve preuzete obaveze, albanski politički lideri tvrdoglavo i zlonamerno odbijaju da sprovedu ono na šta su se svojim potpisom obavezali, omoguće formiranje ZSO i srpskom narodu dozvole stvaranje minimalnih uslova za opstanak i napredak u pokrajini čime, kaže, nastavljaju da urušavaju i obesmišljavaju proces normalizacije odnosa.

"Upostavljanje ZSO, kao najvažniji korak u dosadašnjem toku normalizacije odnosa i bez čega nema ni interesa Beograda za učešće u dijalogu, nije uzročno-posledično vezano ni za koje druge sporazume, cije sprovodenje, da nonsens bude veci, takode opstuira Priština. I nikakvi novi uslovi van potpisanog sporazuma ne dolaze u obzir", naveo je Kozarev.

Gecaj je ranije danas poručio da je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić nevernik, koji je još jednom dokazao da ne poznaje Albance.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.