Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jul.2016, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovač pred susret s Dačićem: Srbiji s ovakvim zakonom nema u EU

ZAGREB - Ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi Hrvatske Miro Kovač, koji u petak dolazi u Srbiju, izjavio je da će srpskom kolegi Ivici Dačiću prenijeti da Srbija mora da poštuje evropske standarde i da neće moći da ima zakon o ratnim zločincima.

"Taj zakon će Srbija morati da promijeni", rekao je Kovač u izjavi za medije i ponovio da bez promjene tog zakona "nema ulaska u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << EU za Srbiju".

"Poznati su kriterijumi, sve je jasno", kazao je Kovač, prenijela je regionalna N1TV.

Kovač je rekao da će mu biti drago da u petak u Vojvodini, kao izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, podrži Hrvate koji tamo žive da konačno uživaju u, kako je rekao, svim manjinskim pravima i tome što imaju svog zastupnika.

"Vidjeću Dačića, kojem ću jasno reći da je naša želja da budućnost bude evropska. Znači, da moraju biti i evropski standardi, a to znači da Srbija neće moći da ima takav zakon o ratnim zločinima. Moraće ga promijeniti ako misli ući u EU. To će jasno tako biti i primijenjeno od Hrvatske, u prijateljskom duhu", rekao je Kovač.

Kovač će u Subotici prisustvovati obilježavanju 26. godišnjice osnivanja Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV).

On će se potom sastati sa Dačićem u Domu DSHV u Subotici, a nakon toga se očekuje da će se obratiti novinarima.

Po dolasku Kovač će prisustvovati misi u crkvi Sv. Mihaela Arhandela.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Hrvatska: Srbija mora da poštuje evropske standarde

Izvor: Vostok.rs, 15.Jul.2016, 09:01

Ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi Hrvatske Miro Kovač, koji danas dolazi u Srbiju, izjavio je da će srpskom kolegi Ivici Dačiću preneti da Srbija mora da poštuje evropske standarde i da neće moći da ima zakon o ratnim zločincima.. . Taj zakon će Srbija morati da promeni, rekao...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.