Košarac: Ministri iz FBiH ponovo odbili odluku o zaštiti domaće proizvodnje

Izvor: Capital.ba, 05.Maj.2021, 13:24

Košarac: Ministri iz FBiH ponovo odbili odluku o zaštiti domaće proizvodnje

SARAJEVO – Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da ni na današnjoj sjednici Savjeta nije donesena odluka o uvođenju prelevmana i carinskih stopa na uvoz svježeg i rashlađenog goveđeg i svinjskog mesa iz EU na period od dvije godine, kojom bi se zaštitila domaća proizvodnja. foto: Savjet ministara BiH Košarac je naveo da odluku, koju predlaže ministarstvo na čijem je čelu, nisu podržali ministri iz Federacije BiH /FBiH/. On >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << je najavio da neće odustati od zahtjeva da se zaštiti domaća proizvodnja i da će i dalje na Savjetu ministara tražiti da bude donesena ova odluka. “Nije mi jasno koji su interesi onih koji ne podržavaju odluku da se zaštiti domaća proizvodnja i da u BiH važe ista pravila kao i u susjednim zemljama”, rekao je on. Košarac je dodao da je nedopustivo da BiH može da uveze stoku iz zemalja EU, a da meso ne može da izvozi u te zemlje. On je istakao da su priče o poskupljenju mesa uvođenjem prelevamana bez osnova. Savjet ministara i ranije u dva kruga glasanja nije usvojio odluku o uvođenju prelevmana i carinskih stopa na uvoz svježeg i rashlađenog goveđeg i svinjskog mesa iz EU na period od dvije godine. Чланак Košarac: Ministri iz FBiH ponovo odbili odluku o zaštiti domaće proizvodnje се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Članstvo BiH u STO moguće do kraja godine

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Maj.2021

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da se nada da će BiH na ministarskoj konferenciji u Kazahstanu krajem godine postati članica Svjetske trgovinske organizacije (STO), što bi značilo lakši izlazak na tržište i mogućnost ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.