Komšić u UN: Aktivnosti suseda unose nemir u BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2019, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšić u UN: Aktivnosti suseda unose nemir u BiH

Aktivnosti u vezi s procesom evro-atlantskih integracija u Bosni i Hercegovini, kao i usklađivanje bosanskohercegovackog društveno-političkog sistema sa pravnom tekovinom Evropske unije nalaze se u centru političkih dešavanja u zemlji, izjavio je predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić u govoru pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija u Njujorku.

On je dodao i da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i susednih država u samom vrhu prioriteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << spoljne politike, na osnovu čega bi trebalo proizaći stalno unapređenje saradnje, na temeljima zajedničkog interesa i načela ravnopravnosti, uzajamnog uvažavanja i poštovanja državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

"Iz navedenog dalo bi se zaključiti da su odnosi Bosne i Hercegovine sa susednim državama dobri i intenzivni, međutim, zbog partikularnih politika naših suseda, povremeno smo svedoci njihovih aktivnosti za ostvarivanje njihovih političkih interesa unutar Bosne i Hercegovine, čime se unosi nemir i proizvodi određena destabilizacija u mojoj zemlji, što nije dobro, niti doprinosi razvijanju željenih međusobnih dobrosusedskih odnosa", kazao je predsedavajući Predsedništva BiH, preneo je portal Klix.ba.

"Bosna i Hercegovina mora obezbediti ustavne reforme, kao i reforme različitih zakona, kojima se mora ispuniti evropski standard, a to je ravnopravnost svih građana Bosne i Hercegovine u svim aspektima života. Za tako nešto biće potrebno postići saglasnost domaćih političkih aktera, čime bi se otklonile prepreke za nastavak integracijskog procesa prema Evropskoj uniji", kazao je Komšić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Nju Jork

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"U NJUJORKU IZNEO PRIVATNE STAVOVE" Dodik tvrdi da je Komšić smišljen kao PODVALA HRVATIMA

Izvor: Blic, 25.Sep.2019

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić iznosi privatne stavove, te da za nastup u Njujorku, gde zaseda Generalna skupština Ujedinjenih nacija, nije dobio saglasnost druga dva člana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.