Komesar za proširenje EU danas u poseti tzv. Kosovu

Izvor: B92, 05.Maj.2021, 08:06

Komesar za proširenje EU danas u poseti tzv. Kosovu

Komesar za susedstvo i proširenje Oliver Varhelji boraviće danas na Kosovu u okviru višednevne posete Zapadnom Balkanu, prenosi Gazeta ekspres.

Varhelji sa liderima zemalja regiona razgovara o vakcinama protiv kovid-19 koje je donirala Evropska unija.

Evropski zvaničnik pre posete Kosovu boravio je u Srbiji, zatim Bosni i Hercegovini, Crnu Goru i Severnoj Makedoniji, a danas obilazi Albaniju i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo.

Varhelji će razgovarati sa zvaničnicima o pandemiji koronavirusa i podršci EU u borbi sa kovod-19.

"Putujem na Zapadni Balkan da bih pružio jasnu poruku: Zainteresovani smo! Mi brinemo o našim partnerima i brinemo o njihovom zdravstvenom osoblju i najugroženijim. Isporuka vakcine potvrđuje našu stalnu posvećenost pružanju podrške, kao što smo to činili od izbijanja pandemije. Zajedno smo jači", poručio je Varhelji uoči posete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.