Kolona Kforovih vozila na severu Kosova, poneli opremu za blokade

Izvor: RTS, 13.Dec.2018, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolona Kforovih vozila na severu Kosova, poneli opremu za blokade

Više od 45 vozila Kfora ušlo je jutros na sever Kosova i Metohije. Kolona se zaustavila u Leposaviću posle čega su krenuli ka Kosovskoj Mitrovici. Iz Kfora za RTS kažu da je reč o redovnoj vežbi.
Kolona Kforovih vozila, koju je sve vreme nadletao helikopter, došla je pre podneva do Drenskog polja, kod Leposavića, odakle se oko 13 časova uputila ka Kosovskoj Mitrovici, javlja reporter RTS-a.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Pored borbenih vozila, pripadnici Kfora nosili su i opremu za blokade i pravljenje barijera, poput građevinskih mašina, bagera, kolutova žica.
Portparol Kfora Vičenco Graso kaže za RTS da je reč o redovnoj vežbi.
"Ima i drugih konvoja koji se kreću u drugim delovima Kosova. U skladu sa Rezolucijom 1244, trupe Kfora treniraju spremnost da budu brzo raspoređene širom Kosova", rekao je Graso.
Kfor je istakao da oni brinu o bezbednosti Srba, na šta je reagovao potpredsednik Srpske liste Igor Simić poručivši da bi Kfor, ako stvarno brine o Srbima, trebalo da uperi trupe ka jugu, a ne ka severu.
Na Tviter nalogu Kfora precizirano je da se konvoj juče kretao prema Prizrenu, a danas prema severu Kosova.

Graso je danas za Kossev rekao da se vežba odvija i u zoni zapad i istok, te da su se juče jedinice Kfora kretale od Uroševca ka Prizrenu i da to "niko nije primetio".
Istakao je da "nema posebne mete" i da je u pitanju vežba jedinica koje će se po završetku vežbe vratiti u svoje kampove.
Pokreti Kfora na severu dolaze u trenutku već podignutih tenzija nakon poteza koje Priština povlači mimo EU, a posebno uoči namere da sutra donese odluku o formiranju kosovske vojske.
Komandant združenih snaga NATO u Napulju, admiral Džejms Fogo rekao je juče da je formiranje vojske nešto o čemu "suvereno odlučuje" Priština.
U tom kontekstu, prisustvo Kfora na severu, posebno sastav i oprema vozila, ukazuje na strahovanje od moguće reakcije Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VANREDNA VEST! Borbena vozila KFORA UŠLA NA SEVER KOSOVA! Nose JEZIVU opremu koja najavljuje VELIKI HAOS!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Dec.2018

Više od 45 vozila Kfora ušlo je, na sever Kosova i Metohije, nešto pre 10.00 časova, a kreću se u koloni i, prema informacijama sa terena, idu u pravcu Leposavića. ..Pored borbenih vozila, nose i opremu za blokade i pravljenje barijera, poput građevinskih mašina, bagera, kolutova žica...Pokreti...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Kolona Kforovih vozila na severu Kosova, nose opremu za blokade

Izvor: Vostok.rs, 13.Dec.2018

Kolona Kforovih vozila, koju nadleću dva helikoptera, je oko 9 časova prošla pored Kosovske Mitrovice, javlja reporter RTS-a sa lica mesta. . Pored borbenih vozila, pripadnici Kfora nose i opremu za blokade i pravljenje barijera, poput građevinskih mašina, bagera, kolutova žica, javio je Tanjug. Portparol...

Nastavak na Vostok.rs...

Oglasio se bivši oficir KOS-a: Kfor će imati vojnu misiju izrazito NEGATIVNU po SRBE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Dec.2018

Više od 45 vozila Kfora ušlo je na sever Kosova i Metohije nešto pre 10 časova. Kreću se u koloni i, prema informacijama sa terena, idu u pravcu Leposavića. Pored borbenih vozila, pripadnici Kfora nose i opremu za blokade i pravljenje barijera, poput građevinskih mašina, bagera, kolutova žice!..Bivši...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.