Kocijančić: Razgovori o ličnim dokumentima se nastavljaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2016, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kocijančić: Razgovori o ličnim dokumentima se nastavljaju

Predstavnici Beograda i Prištine saglasili su se u nastavku dijaloga u Briselu o nesmetanom prevozu opasnih mjaterija preko administrativnih prelaza Srbije i Kosova od 25. aprila, dogovor je postignut i o posetama zvaničnika Srbije Kosovu dok će o pitanju ličnih dokumenata razgovor biti nastavljen uz posredovanje EU, saopštila je portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančić.

"Kada je reč o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prevozu opasnih materija za koje je potreban sertifikat ADR dve strane su postigle dogovor koji obezbeđuje nesmetani prolaz te robe i primenjivaće se od 25. aprila", navodi se u saopštenju.

Kada je reč o posetama zvaničnika Srbije Kosovu, prema rečima Maje Kocijančić, "obe strane su potvrdile jasno razumevanje aranžmana za zvanične posete koje će u potpunosti primenjivati, što uključuje omogućavanje poseta i putovanja preko zvaničnih prelaza". Takođe je, dodaje se "ponovo je potvrđeno da će posete zvaničnika biti u cilju poboljšanja duha normalizacije odnosa u kontekstu dijaloga uz posredovanje EU".

O pitanju ličnih dokumenata "dogovoreno je da se nastavi rasprava na tu temu uz posredovanje EU koja će sazvati radnu grupu sa tim ciljem u skoroj budućnosti", dodaje se u saopštenju predstavnice EU.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je jutros za RTS da je u nastavku dijaloga Beograda i Prištine rešeno pitanje ličnih karata, dogovoreno da se od 25. aprila ukine blokada prolaska kamiona koji prevoze opasne materije, kao i da je Brisel ukinuo prištinsku zabranu ulaska za srpske zvaničnike i da je postignut dogovor o održavanju izbora na Kosovu po istom modelu kao 2014. godine, uz prisustvo OEBS-a.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kocijančić: Razgovori o ličnim dokumentima se nastavljaju

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Apr.2016

Predstavnici Beograda i Prištine saglasili su se u nastavku dijaloga u Briselu o nesmetanom prevozu opasnih mjaterija preko administrativnih prelaza Srbije i Kosova od 25. aprila, dogovor je postignut i o posetama zvaničnika Srbije Kosovu dok će o pitanju ličnih dokumenata razgovor biti nastaljen...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.