Kocijančič: Beograd i Priština hitno da nastave dijalog

Izvor: RTS, 21.Jun.2019, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kocijančič: Beograd i Priština hitno da nastave dijalog

Portparolka šefice evropske diplomatije Maja Kocijančič rekla je da Beograd i Priština moraju hitno da se vrate za pregovarački sto, a da zemlje članice EU, kao i SAD, još jednom pozivaju privremene institucije u Prištini da ukinu tarife na robu iz centralne Srbije.
Maja Kocijančič je za Kohu navela da je završetak procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine hitan zato što "aktuelna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << situacija ne samo što izaziva nesigurnost, već znači i propuštanje prilike".

Kocijančičeva je podsetila da su takse razlog blokade dijaloga i istakla da "ne postoji alternativa brzom nastavku dijaloga između strana".
Upitana o stavu Federike Mogerini za samit u Parizu, Maja Kocijančič je rekla da nedavni sastanak u Berlinu, kao i najavljeni u Parizu mogu da predstavljaju dobru priliku za region.
Dodaje da Federika Mogerini pozdravlja svaki napor da se pomogne dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU.
Kocijančič kaže da Srbija takođe treba da, kako navodi "uradi svoj deo", da bi bio otvoren put za dijalog.
Ona je navela i da bi postizanje sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg sporazuma o potpunoj normalizaciji odnosa bio najbolji način da korist od ovog pomirenja ima ceo region.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.