Kina otvorila istragu o uvozu čelika iz EU i Južne Koreje

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jul.2018, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina otvorila istragu o uvozu čelika iz EU i Južne Koreje

Kina je pokrenula istragu o prodaji čelika iz Evropske unije i Južne Koreje u toj zemlji, što bi moglo da zakomplikuje nastojanja Pekinga da obezbedi podršku Brisela i Seula u carinskom sporu sa predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Ministarstvo trgovine Kine saopštilo je danas da će istražiti da li se neki proizvodi od nerđajućeg čelika iz EU, Južne Koreje, Japana i Indonezije prodaju po nedopušteno niskim cenama i da li bi trebalo da podležu merama protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dampinga.

Kina za sada nesupešno pokušava da dobije podršku iz inostranstva u sporu s Vašingtonom koji je povećao carine na uvoz kineske robe, tvrdeći da Peking nanosi štetu američkim kompanijama krađom ili vršenjem pritiska na njih da predaju tehnologiju.

Lideri EU i drugih zemalja kritikuju Trampovu taktiku, ali mnogi se i slažu s kritikama iz Vašingtona na račun kineskih tržišnih barijera i industrijske politike.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kina otvorila istragu o uvozu čelika iz EU i Južne Koreje

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Jul.2018

PEKING - Kina je pokrenula istragu o prodaji čelika iz Evropske unije i Južne Koreje u toj zemlji, što bi moglo da zakomplikuje nastojanja Pekinga da obezbedi podršku Brisela i Seula u carinskom sporu sa predsednikom SAD Donaldom Trumpom...Ministarstvo trgovine Kine saopštilo je danas da će istražiti...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.