Kina ispala iz projekta rekonstrukcije dela železnice u Srbiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Apr.2021, 18:20

Kina 'ispala' iz projekta rekonstrukcije dela železnice u Srbiji

Ne verujem da će Vučić još uvek da izbriše broj Si Đinpinga (predsednika Kine, Xi Jinping) iz svog imenika i to neće učiniti dok Srbija ne dobije mnogo, mnogo bolju ponudu sa Zapada, ocenio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Vuk Vuksanović, doktorand na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka. On je tako komentarisao odluku Beograda da brzu prugu od Beograda do Niša gradi sa Evropskom unijom (EU), a ne sa Kinom. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, nakon sastanka sa zvaničnicima...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Novac za brzu prugu deo paketa od 10 milijardi za Zapadni Balkan

Izvor: Danas, 28.Apr.2021, 11:36

Srbija će od EU dobiti najmanje 600 miliona evra za rekonstrukciju pruge od Beograda do Niša sve do Severne Makedonije, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre dva dana u Briselu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.