Kasni isporuka kineskih autobusa, platiće milionske penale

Izvor: RTS, 08.Okt.2019, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kasni isporuka kineskih autobusa, platiće milionske penale

Kineska kompanija "Hajger" saopštila je da će doći do kašnjenja u isporuci jednog dela ugovorenih gradskih autobusa i zbog toga uputila izvinjenje Beograđanima. GSP najavio da će naplatiti penale.
Do kašnjenja je, kako je saopštila kompanija, došlo jer su zbog primene novih ekoloških standarda u EU proizvođači motora kasnili s početkom proizvodnje najnovijih "evro 6 step De motora", odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zbog zastoja u proizvodnji motora za evropsko tržište.

"Proizvođači dizel motora imali su ograničen rok do 1. septembra ove godine za prilagođavanje proizvodnje najnovijim normativima 'evro 6' što je dovelo do kašnjenja u isporuci motora", navodi u saopštenju predstavnik kompanije "Hajger" u Srbiji Aleksandar Tomašević.
U saopštenju dostavljenom Tanjugu navodi se da je u prvom "lotu" kompanija na vreme isporučila prvih 30 autobusa izrađenih sa motorima po najnovijem standardu "evro 6 step De".
Iako "Hajger" neće moći da isporuči sve autobuse u ugovorenom roku do danas, 8. oktobra, kompanija navodi da će autobusi sukcesivno stizati i biti isporučeni GSP-u najkasnije do 30. novembra.
Kompanija navodi da je uložila maksimalne napore da do kašnjenja ne dođe, ali da na otežane faktore nije mogla da utiče.
"Iako je kašnjenje nastalo iz objektivnih razloga, kompanija 'Hajger' će poštovati sve principe korektnog poslovnog odnosa u skladu sa Ugovorom koji je potpisan sa firmom GSP Beograd i Gradom Beogradom", stoji u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.