Kamioni će prelaziti granice bez zadržavanja, radne dozvole će važiti svuda

Izvor: B92, 29.Sep.2021, 07:59

"Kamioni će prelaziti granice bez zadržavanja, radne dozvole će važiti svuda"

Na konferenciji "Jedan region, jedno tržište – korak napred ka zajedničkom tržištu Evropske unije" u Novom Sadu, sinoć je upriličena radna večera.

Na njoj je bio i ministar finansija Siniša Mali, koji je istakao važnost povezivanja zemalja Zapadnog Balkana, u okviru inicijative predsednika Vučića "Mini-Šengen", koja je dobila obris kroz program "Otvoreni Balkan".

"Srbija je lider u regionu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada je ekonomski razvoj u pitanju, ali ne možemo sve sami i nama je važno da nas prate i ostale zemlje Zapadnog Balkana jer kada nastupamo zajedno mnogo smo jači i atraktivniji za globalni svet. Radujem se trenutku kada će kamioni bez zadržavanja prelaziti granice, kada će radne dozvole važiti svuda i sada o tome razgovaramo da pokažemo mladima da svoje snove mogu da ostvare u svojim zemljama", rekao je ministar.

Radnu večeru je otvorio šef kancelarije Fondacije "Konrad Adenauer" za Srbiju i Crnu Goru Norbert Bekman Dirkes, a direktor Fonda Evropski poslovi AP Vojvodine Aleksandar Simurdić obratio se gostima iz poslovne zajednice rečima da mladim liderima koji su razgovarali u toku dana o važnosti povezivanja zemalja Zapadnog Balkana najviše mogu pomoći jaki preduzetnici iz regiona.

"Integrisan region sa 18 miliona stanovnika je atraktivniji i privlačniji na globalnoj sceni i nudi prostir za razvoj trgovine, digitalni i industrijski napredak. Ono što smo uradili sa sporazumom o romingu sada hoćemo i sa poslovnim ljudima i ukidanje granica je u interesu svih nas", poručio je Simurdić.

Pored velikog broja poslovnih ljudi, svečanoj večeri su prisustvovali i ministar ekonomskog razvoja Crne Gore Jakov Milatović i zamenica generalnog sekretara Saveta za regionalnu saradnju Vlade Srbije Tanja Miščević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.