Kacin: Brisel jasno poručio Srbiji šta su očekivanja EU

Izvor: Blic, 14.Mar.2012, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin: Brisel jasno poručio Srbiji šta su očekivanja EU

Izaslanik Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je danas da je iz Brisela poslato toliko jasnih poruka o očekivanjima EU kada je u pitanju eventualno dobijanje datuma za početak pregovora, koje govore o tome da se Srbija mora dokazati na delima, a ne na rečima.

On je rekao da za Brisel neće biti problem to što je Srbija 13. marta raspisala lokalne izbore na Kosovu, ali će biti problem ako oni budu održani.

"Mislim da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kosovo više ne sme biti talac Srbije i da je dogovor, koji je rezultat dijaloga između Beograda i Prištine o regionalnom predstavljanju Kosova na međunarodnim skupovima veliki korak dalje. Ali ova odluka je, po mom mišljenju, doneta u predizbornoj groznici i ja je kao takvu i shvatam. Videćemo dokle će u tom pravcu i dogurati, ako smem tako reći", kazao je Kacin u intervjuu "Radiju Slobodna Evropa".

On je rekao da će Srbija svojim delima u roku od naredna dva meseca pokazati koliko je posvećena traženju datuma za početak pregovora za članstvo u EU.

"Kada izbori budu završeni formiraće se koalicija, a zatim i vlada, pa će demokratske institucije Srbije morati da zauzmu stav oko svih događaja koji su se desili u bliskoj prošlosti", istakao je Kacin.

Povezane vesti: SNS zakupio TV stanicu do izbora
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kacin: Srbiji je jasno šta su očekivanja EU

Izvor: Mondo, 14.Mar.2012

Jelko Kacin rekao je danas da je Srbiji jasno poručeno iz Brisela da za datum za preogovore mora da se pokaže na delima, a ne na rečima.

Nastavak na Mondo...

Lunaček: Datum pregovora mora biti uslovljen Kosovom

Izvor: S media, 15.Mar.2012, 10:57

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Ulrike Lunaček smatra da dobijanje datuma za početak pregovora o pristupanju Srbije EU sada mora biti uslovljeno daljim napretkom u odnosu sa Kosovom..."Evropski komesar Štefan File po tom pitanju je jasan. Nadam se da će i Beč povećati pritisak na Srbiju...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.