KURTI NASTAVIO PO STAROM: Lider Samoopredeljenja minira pregovarački proces Beograda i Prištine

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2021, 01:27

KURTI NASTAVIO PO STAROM: Lider Samoopredeljenja minira pregovarački proces Beograda i Prištine

Kurti je ponovio nakon večerašnjeg sastanka sa Miroslavom Lajčakom da dijalog nije njegov prioritet

Predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti ponovio je nakon večerašnjeg sastanka sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom da dijalog nije njegov prioritet.

On je rekao da datum početka dijhaloga nije utvrđen i da nije pod pritiskom rokova.

Poručio je da u principu nije protvi dijaloga, već da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je za "principijelan dijalog koji će biti iskren i dobro pripremljen".

- Ne postoji datum, jer moramo formirati vladu, mora se obaviti potvrđivanje rezultata izbora. Vlada će imati ministra spoljnih poslova za sve izvršne poslove, pa i pitanje dijaloga - naveo je Kurti.

Lajčak je sastankom sa Kurtijem započeo trodnevnu posetu Prištini, nakon koje dolazi u Beograd, gde će razgovarati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Iz Beorgada, Lajčak 4. marta odlazi u Podgoricu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić sa Lajčakom u sredu u Predsedništvu

Izvor: RTS, 02.Mar.2021

Predsednik Aleksandar Vučić sastaće se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u sredu u 18 časova. . Vučić će primiti Lajčaka u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, navodi se u saopštenju..Snimateljima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.