KTV: Ljimaj i Ahmeti u Briselu razgovaraju o dijalogu

Izvor: B92, 06.Feb.2019, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KTV: Ljimaj i Ahmeti u Briselu razgovaraju o dijalogu

Kopredsedajavući pregovaračke ekipe Kosova Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti su nenajavljeno u ponedeljak otputovali u Brisel.

Oni su tamo otputovalii da bi sa zvaničnicima Evropske unije razgovarali o dijalogu o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, javlja prištinska televizija KTV.

Za sada nije poznato sa kim su se sastali ili treba da se sastanu Ljimaj i Ahmeti.

Tokom poslednje posete Briselu oni se nisu sastali sa posrednikom u dijalogu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Federikom Mogerini već sa nekim od njenih savetnika.

Ni Ljimaj ni Ahmeti se nisu odazvali pozivima KTV da objasne razloge odlaska u Brisel.

Kosovska pregovaračka ekipa za dijalog sa Srbijom je najavila da će platforma za dijalog biti gotova i biti predata Skupštini Kosova do kraja januara.

Tokom poslednje sednice Skupštine Kosova je najavljeni da će platforma tokom ove nedelje biti predata poslanicima kosovskog parlamenta.

Inače na poslednjoj sednici, 2. februara, Skupština je usvojila u prvom čitanju nacrt Zakona o dijalogu, protiv kojeg su se izjasnili DSK i Samoopredelenje.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ljimaj: Priština treba da nastavi dijalog sa Beogradom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2019

Fatmir Ljimaj, kopredsednik prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogradom, izjavio je večeras da Priština treba da nastavi taj proces, ali da nije u obavezi i da prihvati svaki sporazum koji joj bude ponuđen, prenela je GazetaExpres...Učestvujući u emisiji "Presing", televizije T7, Ljimaj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.