Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Feb.2019, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker nije optimista da se može izbeći Bregzit bez sporazuma

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker rekao je danas da je uprkos konstruktivnim razgovorima sa britanskom premijerkom Terezom Mej on pesimista oko izgleda da se izbegne haotičan izlazak Velike Britanije iz EU idućeg meseca bez dogovora.

Junker je rekao na konferenciji EU danas da će Bregzit bez dogovora imati "užasne ekonomske i socijalne posledice" za Britaniju i za evropski kontinent i dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da čini sve u svojoj moći da bi se "izbeglo najgore".

"Nisam mnogo optimističan oko tog pitanja", dodao je Junker.

Kasno sinoć Mej i Junker saopštili su da su imali "konstruktivne" razgovore u sedištu EU u Briselu. Oni su naveli da će pregovarači hitno tražiti izlaz iz ćorsokaka Bregzita da bi sprečili da Britanija izađe iz evropskog bloka 29. marta bez sporazuma i glatkog prelaznog perioda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Junker nije optimista da se može izbeći Bregzit bez sporazuma

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Feb.2019

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker rekao je danas da je uprkos konstruktivnim razgovorima sa britanskom premijerkom Terezom Mej on pesimista oko izgleda da se izbegne haotičan izlazak Velike Britanije iz EU idućeg meseca bez dogovora. Junker je rekao na konferenciji EU danas da će Bregzit...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.