Joksimović sa Fabricijem i ambasadorima EU o izveštaju Evropske komisije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2019, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović sa Fabricijem i ambasadorima EU o izveštaju Evropske komisije

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa ambasadorima država članica EU i šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem o poslednjem Izveštaju Evropske komisije i očekivanjima od nastavka procesa pregovora.

Ministar je, ispred Vlade Srbije, ponovila ocene o Izveštaju EK o napretku, odnosno da se ukupno konstatuje napredak u pristupanju, iako Srbija smatra da je urađeno više nego što što je obuhvaćeno Izveštajem. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Posebno je istakla, što, kako navodi, do sada nije dovoljno naglašeno, da je u najvećem broju poglavlja konstatovan napredak.

Ona je ukazala da je vrlo važno što su se na sastanku, koji je organizovan u formatu šef delegacije EU i diplomatski predstavnici članica, čuli stavovi ambasadora država EU, što predstavlja jasan signal da je Srbija apsolutno otvorena i spremna za konstruktivnu debatu i razmenu mišljenja.

To, navodi se u saopštenju, potvrđuje ozbiljnost naše zemlje kao kandidata.

Fabrici i ambasadori članica EU zahvalili su Jadranki Joksimović na otvorenom i konstruktivnom razgovoru, a ministar njima na spremnosti da čuju naše mišljenje i argumente koje smo izneli.

Joksimović je zaključila da Srbija svakako očekuje da do kraja predsedavanja Rumunije Savetom EU otvori neka od poglavlja za koja je spremna.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Joksimović i Fabrici o Izveštaju EK i nastavku pregovora

Izvor: RTS, 06.Jun.2019

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa ambasadorima država članica EU i šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem o poslednjem Izveštaju Evropske komisije i očekivanjima o nastavku pregovora. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.