Joković: Za Crnu Goru dobro da bude deo Otvorenog Balkana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2022, 16:29

Joković: Za Crnu Goru dobro da bude deo Otvorenog Balkana

Za Crnu Goru bi bilo dobro da bude deo "Otvorenog Balkana", izjavio je danas potpredsednik crnogorske vlade za ekonomski sistem i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković.

Joković je, odgovarajući na pitanje poslanice Demokrata Zdenke Popović šta ta inicijativa nudi više od onoga što već postoji kroz CEFTA program i Berlinski proces, i da li je kompatibilna sa težnjama Crne Gore na putu ka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU, rekao da je ideja o "Otvorenom Balkanu" u Crnoj Gori previše politizovana, a, kako je naveo, ona nema nikakve veze sa politikom.

"Ovde u Crnoj Gori napada se da bi neko hteo veliku Srbiju, a u suštini, sve ono što se tiče ovoga jeste da hoće veliko pojednostavljeno tržište, slobodan protok ljudi, roba i kapitala", kazao je Joković.

On je naglasio da se isključivo radi o ekonomskom interesu država Zapadnog Balkana, prenose podgoričke Vijesti.

"Ja, kao privrednik, mislim da je to odličan okvir u koji treba da uđe i Crna Gora", poručio je Joković.

Joković je naglasio da je formirana komisija koja će ispitati da li bi to imalo štetnih posledica po Crnu Goru.

On je dodao da evropski predstavnici kažu da pridruživanje "Otvorenom Balkanu" ni u jednom slučaju ne može da utiče na proces pridruživanja Crne Gore EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.