Jelko Kacin: Srbija da se suoči sa korupcijom

Izvor: BKTV News, 13.Mar.2012, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelko Kacin: Srbija da se suoči sa korupcijom

Izvestilac EP Jelko Kacin veruje da će Srbija ostati ambiciozna u naporima da brzo pokrene pregovore o pristupanju Evropskoj uniji.
Istovremeno, ukazao je da je potrebno da Srbija zadrži konstruktivan pristup prema Kosovu i da se suoči sa sistemskom korupcijom.
U raspravi u Evropskom parlamentu u Strazburu o zaključcima samita EU na kojem je Srbija dobila status kandidata, Kacin je rekao da je ta odluka 'predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << priznavanje reformskih napora Srbije' i važan korak napred i za Srbiju i za region.
'Neophodno je da Beograd zadrži konstruktivan pristup prema Kosovu tokom i nakon predizborne kampanje', istakao je on, prema govoru dostavljenom iz njegove kancelarije.
Takođe je ocenio da treba otpočeti sa 'pažljivim uklanjanjem takozvanih paralelnih struktura na severu Kosova, kako bi Euleks i Kfor mogli u potpunosti da izvrše svoj mandat'.
On je istovremeno naglasio da Srbija mora se suoči sa sistemskom korupcijom i uticajem politike na pravosuđe.
'Srpski lideri moraju da učine više u borbi protiv korupcije, uz obezbeđivanje istinske vladavine prava u zemlji', rekao je Kacin.
Podsećamo da je Jelko Kacin, pre nekoliko dana rekao:  'Evropski parlament poziva srpske vlasti da odmah provere kontroverzne privatizacije i prodaje 24 kompanije, za koje Evropska komisija smatra da postoje ozbiljne sumnje u pogledu zakonitosti, uključujući, „Sartid“, „Jugoremediju“, „Mobtel“, „Ce market“ i „ATP Vojvodina“. Od nadležnih organa Srbije se traži da odmah ukinu oznaku državne tajne sa dokumenata koji se odnose na prodaju ili privatizaciju, jer je to u suprotnosti sa evropskim standardima'.
Izvor: B92
Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.