Intenziviraćemo bilateralni dijalog sa članicama EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2017, 03:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intenziviraćemo bilateralni dijalog sa članicama EU

 Za Srbiju je veoma važno da sarađuje sa državama članicama Evropske unije i u tom smislu je značajno da razgovaramo sa Poljskom, od koje možemo mnogo da naučimo o procesu evropskim integracija i koja podržava proces proširenja Unije, izjavila je danas ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović u Varšavi.

Joksimović danas boravi u radnoj poseti Poljskoj gde je razgovarala sa državnim sekretarom za evropske integracije Ministarstva inostranih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Poljske Konradom Šimanjskim.

 Nakon sastanka, Joksimović je  istakla da je Poljska važna država članica koja je ne samo jedna od trenutno vodećih država u Evropi po stopi rasta, već je primer izvanredne transformacije društva i države od kada je postala članica EU i dok se pripremala za članstvo.

 "Za nas je važno i počela sam da više 'guram' taj princip saradnje sa državama članicama, jer Brisel je uvek tu, on je institucionalno sedište EU, mi svakako sarađujemo sa Unijom na institucionalnom nivou, ali da bi ta saradnja imala pravog efekta moramo da razgovaramo sa državama članicama, da intenziviramo dijalog po svim pitanjima koja se tiču pregovora i bilateralnim pitanjima sa državama članicama", rekla je Joksimović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Joksimović: Intenziviraćemo bilateralni dijalog sa članicama EU

Izvor: RTS, 23.Okt.2017

Za Srbiju je veoma važno da sarađuje sa državama članicama Evropke unije i u tom smislu je značajno da razgovaramo sa Poljskom, od koje možemo mnogo da naučimo o procesu integracija i koja podržava proces proširenja Unije, kaže ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.