JUNKER OPET ŠOKIRA: Glupi nacionalisti vole svoju zemlju i mrze migrante! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2019, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JUNKER OPET ŠOKIRA: Glupi nacionalisti vole svoju zemlju i mrze migrante! (VIDEO)

Uoči izbora Evropske Unije, predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker je napao “glupe nacionaliste” koji se usuđuju da vole svoju zemlju i ne vole migrante.

Junker je na Si En En-u u sredu podelio svoja uverenja da nacionalisticki političari i njihovi stavovi o migraciji predstavljaju jasnu pretnju evropskog jedinstva.

- Ovi populistički nacionalisti, glupi nacionalisti, oni su zaljubljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u svoju zemlju, rekao je Junker pozivajući EU da pokaže solidarnost sa migrantima.

- Oni ne vole one koji dolaze iz daleka, ja volim one koji dolaze iz daleka. Mi moramo da pokažemo solidarnost sa onima koji su u goroj situaciji od nas, dodao je Junker.

Desničarske i populističke stranke su u porastu poslednjih godina, a očekuje se se da će dobiti dobar udeo glasova u izborima za Evropski Parlament.

Junker tvrdi da se njihov uspeh može objasniti jako jednostavno zato što je uvek lakše mobilisati negativne sile nego promovisati pozitivne stvari.

U istom intervju-u, Junker je pronašao pozitivnu stvar u fijasku Engleske  da izađe iz Evropske Unije, popularnom Bregzitu, tvrdeći da sa početkom Bregzita… broj onih koji favorizuju Evropsku Uniju se povećava zato što ljudi vide šta se dešava i da izlazak iz Evropske Unije nije tako jednostavan kao što im je rečeno.

Junker bi trebalo da napusti svoj položaj krajem 2019-e, zalaže se za drugi referendum za Bregzit u Velikoj Britaniji, ali veruje da rezultat ni tada ne bi bio drugačiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.