JOŠ JEDNO NE BORISU DŽONSONU: Odbijen zahtev da se ponovo glasa o Bregzitu! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2019, 02:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOŠ JEDNO "NE" BORISU DŽONSONU: Odbijen zahtev da se ponovo glasa o Bregzitu! (VIDEO)

Još jedan neuspeh!

Predsedavajući Donjeg doma britanskog parlamenta Džon Berkov odbio je da da dozvolu za još jedno glasanje o sporazumu premijera Borisa Džonsona o Bregzitu.

Ovo je još jedan udarac za britanskog premijera Borisa Džonsona koji je nameravao da izvede zemlju iz EU do kraja meseca, konstatuje AP.

Berkou je, obrazlažući odluku, rekao da je glasanje koje vlada traži "u suštini isto" kao i ono održano u subotu, pa bi se u tom slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prekršila pravila parlamenta. Stoga, kako je naveo, ne može da dozvoli da se danas ponovo glasa.

"Today's motion is in substance the same as Saturday's motion and the House has decided the matter, today's circumstances are in substance the same as Saturday's circumstances" - Speaker says it would be "repetitive and disorderly" to vote on Brexit dealhttps://t.co/7nLQlraJ6y pic.twitter.com/rfdatG08pP

— BBC Breaking News (@BBCBreaking) October 21, 2019

Džonson je nameravao da zatraži direktno glasanje o sporazumu o Bregzitu, dva dana nakon što su se poslanici izjasnili za odlaganje glasanja, kako bi mogli da razmotre sporazum.

Parlamentarna pravila generalno zabranjuju da ista mera bude razmatrana dva puta u toku istog zasedanja.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.