JE L VI TO KAŽNJAVATE SRBIJU ILI RUSIJU? Vučić o novom paketu sankcija EU: Orban i Rama iskazali nezadovoljstvo

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2022, 17:54

"JE L' VI TO KAŽNJAVATE SRBIJU ILI RUSIJU?" Vučić o novom paketu sankcija EU: Orban i Rama iskazali nezadovoljstvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraćajući iz Praga a povodom novog paketa evropskih sankcija protiv Rusije, a koji je direktno pogodio našu zemlju, jer je predviđeno da naftu iz te zemlje ne možemo da dopremamo preko Janafa upitao je da li se time kažnjava Rusija ili Srbija.

- Želim ljudima i da objasnim šta se ovo desilo sa naftom. Juče, na tom sastanku, kada je već sve trebalo da prođe, na inicijativu Hrvatske, a podržano od strane dve zemlje, jedne baltičke, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i jedne nedaleko od baltičkih zemalja, sa dnevnog reda je skinuta derogacija norme za zapadni Balkan. Hrvatski premijer je izašao sa tezom da nije fer da Srbija ima nižu cenu nafte. A valjda je fer da imaju neke evropske zemlje. Pa čekajte, je l' vi kažnjavate Rusiju ili Srbiju - rekao je Vučić.

Vučić se zahvalio predsedniku Bugarske Radevu i premijeru Grčke Micotakisu, koji su istakli da nije fer to što je predloženo.

- Moram da kažem da sam na drugom panelu dobio informaciju da su svoje nezadovoljstvo izrazili i Orban i Rama. Nije loše što je ta odluka za sada odložena. Mi smo manji potrošač i od Mađarske, Češke i Bugarske, pa bi to sada valjda smetalo. Nikakve tu želje nije bilo nego da se napakosti Srbiji - kaže on.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.