Izaslanik SAD za klimu u Briselu razgovara sa EU zvaničnicima

Izvor: Beta, 09.Mar.2021, 12:20

Izaslanik SAD za klimu u Briselu razgovara sa EU zvaničnicima

Specijalni izaslanik SAD za klimu Džon Keri danas je otputovao za Brisel da razgovara o transatlantskoj saradnji sa evropskim zvaničnicima posle odluke predsednika Džozefa Bajdena da vrati zemlju u globani sporazum o klimi i pridruži se svetskim naporima za suzbijanje klimatskih promena.Bajden je, kao i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, rekao da je borba protiv globalnog zagrevanja medju njegovim najvećim prioritetima. Bajden je vratio SAD u Pariski sporazum o klimi nekoliko sati po stupanju na dužnost, čime je poništena odluka o povlačenju SAD njegovog prethodnika Donalda Trampa.Keri će se u Briselu sastati sa potpredsednikom Evropske komisije zaduženim za klimu Fransom Timermansom da razgovara o pripremama za naredni UN samit o klimi u Glazgovu u novembru. On će takodje razgovarati sa Fon der Lajen i pridružiti se nedeljnom sastanku Evropske komisije o transatlantskom delovanju oko klime.Keri će takodje razgovarati o pripremama za samit vodja u oblasti klime čiji domaćin su SAD 22. i 23. aprila. Predvidjen je i njegov sastanak sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku Žozepom Borelom, naveli su američki zvaničnici.Prema Pariskom klimatskom sporazumu iz 2015. godine zemlje su se obavezale da iznesu planove o smanjenju emisije štetnih gasova kao što je ugljen dioksid koji se oslobadja ...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Pariz

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Izaslanik SAD za klimu u Briselu razgovara sa EU zvaničnicima

Izvor: Danas, 09.Mar.2021

Specijalni izaslanik SAD za klimu Džon Keri danas je otputovao za Brisel da razgovara o transatlantskoj saradnji sa evropskim zvaničnicima posle odluke predsednika Džozefa Bajdena da vrati zemlju u globani sporazum o klimi i pridruži se svetskim naporima za suzbijanje klimatskih promena.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.