Italijanski istražitelji upozoravaju: Mafija pravi planove kako da otme novac iz fonda EU

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2020, 00:53

Italijanski istražitelji upozoravaju: Mafija pravi planove kako da otme novac iz fonda EU

Mafijaški planovi uključuju korupciju i zloupotrebe prespore i neefikasne birokratije.

Italijanski istražitelji upozorili su danas da će mafija pokušati da dođe do više stotina milijardi evra iz fonda za oporavak EU nakon pandemije korona virusa.

U vreme kada su se lideri EU okupili u Briselu kako bi razgovarali o iznosu i uslovima za dobijanje pomoći, general Ðuzepe Governale, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je na celu italijanske agencije za borbu protiv mafije (DIA), rekao je da mafijaši već prave planove kako da dođu do tog novca.

Governale je za televiziju RAI uporedio očekivani priliv novčane pomoći posle pandemije korona virusa, koja je imala razarajuć efekat na evropsku ekonomiju, sa velikom obnovom nakon Drugog svetskog rata.

- Stotine milijardi (evra) sliće se u Evropu i Italiju, a u ovom trentuku, mafija neće stajati sa strane i gledati. Mafija će zaroniti u to more (novca) - rekao je Governale.

Lideri EU zasedaju na samitu u Briselu u pokušaju da se dogovoe oko predstojećeg sedmogodišnjeg budžeta i fonda za oporavak EU od posledica krize Kovida-19.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.