Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2018, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irski premijer: Ne postoji bolji sporazum o Bregzitu

Premijer Irske Lio Varadkar pozdravio je današnje usvajanje sporazuma o Bregzitu na samitu lidera EU i naveo da je u zabludi svako ko veruje da je bilo moguće postići bolji dogovor o razlazu Velike Britanije i EU.

"Cela Evropska unija danas je bila pri stavu da ne može biti obnavljanja pregovora (o razlazu dve strane)", rekao je Varadkar.

On je naveo da se oni koji se protive sporazumu "ne slažu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << između sebe kako bi mogao da izgleda bolji sporazum", da "verovatno ne bi imali većinu u parlamentu ni za alternativni sporazum" i da svakako ne bi imali podršku 28 zemalja EU, prenosi Asošiejted pres.

"Bilo kakav drugi sporazum postoji jedino u mašti ljudi", rekao je Varadkar.

Varadkar je naveo da veruje da britanska premijerka Tereza Mej ima velike šanse da obezbedi podršku većine poslanika za sporazum o Bregzitu.

Britanski poslanici će uvideti, veruje irski premijer, da je "alternativa izlazak (Velike Britanije) bez sporazuma, što svi žele da izbegnu".

Posle 17 meseci pregovora Londona i Brisela, lideri 27 zemalja EU usvojili su danas "Sporazum o povlačenju Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske iz Evropske unije i Evropske zajednice za atomsku energiju".

Taj sporazum je 14. novembra usvojila vlada Velike Britanije, a o njemu sada treba da se izjasne britanski i Evropski parlament.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.