Ipak se premišljaju: Britanci hoće nazad u EU, EVO šta im je PRESELO

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2017, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ipak se premišljaju: Britanci hoće nazad u EU, EVO šta im je PRESELO

Da nisu pogrešili?

Kada bi danas bio održan referendum o istupanju Britanije iz Evropske unije, 52 odsto Britanaca bi se opredelilo za - ostanak u tom bloku.

To pokazuju rezultati najnovije ankete, koja je sprovedena u danu u kojem je britanska premijerka Tereza Mej održala govor o odnosima te zemlje i Unije nakon Bregzita.

Anketu su juče sproveli britanski "Indipendent" i institut BMG Riserč, uoči početka govora premijerke Mej u Firenci. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Rezultati istraživanja pokazuju da većina Britanaca sada smatra da bi zemlja trebalo da ostane u EU, nakon što su višenedeljni zastoj u pregovorima sa Briselom i podele u britanskoj vladi izneli na videlo svu kompleksnost istupanja - navodi londonski list.

Najnovije istraživanje javnog mnjenja, sprovedeno među više od 1.400 odraslih Britanaca, pokazuje da 52 odsto ispitanika podržava ostanak zemlje u sastavu Unije, dok je 48 odsto njih za izlazak iz tog bloka.

"Indipendent" konstatuje da je porastao broj Britanaca koji su ipak za ostanak u EU, jer je pre dva meseca, prema istraživanju tada sprovedenom, 50 odsto ispitanika bilo za ostanak, a isto toliko procenat je bio za povlačenje iz EU.

Francuski "Ekspres" ocenjuje da su višemesečni složeni i neuspešni pregovori pokolebali Britance i naveli ih da se zapitaju da nisu možda pogrešili kada su na referendumu u junu prošle godine glasali za napuštanje EU.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.