Imamo jedinstven stav po pitanju Kosova i Metohije

Izvor: B92, 25.Maj.2020, 12:39

"Imamo jedinstven stav po pitanju Kosova i Metohije"

Brisel -- Evropska unija je jedinstvena u vezi sa okvirom i principima koje treba slediti u dijalogu Kosova i Srbije, izjavio je portparol Evropske komisije Peter Stano.

On je rekao da sadržaj konačnog sporazuma mora biti u skladu sa međunarodnim pravom i zakonima i vrednostima EU.

"Izjave visokog predstavnika Džozepa Borela i specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, konzistentne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su i u skladu sa našim dugogodišnjim stavovima. Svako drugačije tumačenje je netačno. Borelj je dosledno branio stav da Srbija i Kosovo treba da reše sva otvorena pitanja bez odlaganja - ovo je prioritet EU a trebalo bi da i njima bude prioritet", rekao je Stano za današnje izdanje lista Koha ditore.

Šef evropske diplomatije Žozep Borel izjavio je ranije da je mogućnost teritorijalne razmene Kosova i Srbije, stvar o kojoj strane treba da odluče, dok je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak odbacio tu mogućnost.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.