Iako je čelik, neće moći da probije ovu barijeru

Izvor: B92, 18.Jul.2018, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iako je čelik, neće moći da probije ovu barijeru

Evropska unija će uvesti mere koje imaju za cilj da spreče povećani priliv čelika u evropski blok, nakon što su SAD uvele tarife na uvozni čelik i aluminijum.

Evropska komisija je predložila kombinaciju kvota i tarifa kako bi otklonila opasnost da evropsko tržište preplave proizvodi od čelika, koje SAD više ne uvoze, prenosi Rojters.

Pomenute mere su treći deo odgovora Brisela na američke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tarife.

Naime, evropski blok je već ranije uveo tarife na 2,8 milijardi evra vredan uvoz američkih proizvoda, medju kojima su viski burbon i motori "Harli Dejvidson", i pokrenuo je postupak pred Svetskom trgovinskom organizacijom.

Najveći izvoznici čelika u EU su Kina, Indija, Rusija, Južna Koreja, Turska i Ukrajina.

Iz Evropske komisije poručuju da je evropska industrija čelika u delikatnoj situaciji i da je ranjiva na dalje povećanje uvoza.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iako je čelik, neće moći da probije ovu barijeru

Izvor: Capital.ba, 19.Jul.2018, 09:50

BRISEL, Evropska unija će uvesti mjere koje imaju za cilj da spriječe povećani priliv čelika u evropski blok, nakon što su SAD uvele tarife na uvozni čelik i aluminijum.  Evropska komisija je predložila kombinaciju kvota i tarifa kako bi otklonila opasnost da evropsko tržište preplave proizvodi...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.