Hrvatska kažnjena sa 80.000 evra i zatvaranjem dela stadiona

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Dec.2014, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska kažnjena sa 80.000 evra i zatvaranjem dela stadiona

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske (HNS) sa 80.000 evra i zatvaranjem dela stadiona zbog nereda hrvatskih navijača na meču protiv Italije u Milanu.

Disciplinska komisija Uefa je kaznila Hrvatsku zbog rasističkog ponašanja navijača, bacanja predmeta i nereda među navijačima, objavio je u petak HNS.

Meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << između Hrvatske i Italije odigran je 16. novembra na San Siru.

Grupa hrvatskih navijača je bacanjem baklji na teren prekidala susret dva puta - jednom u prvom poluvremenu, a potom i u 73. minutu, kada je prekid trajao desetak minuta.

Takođe, došlo je i do obračuna s italijanskom policijom na tribinama San Sira, a hrvatski huligani su uzvikivali i "Za dom spremni" i "Ajmo ustaše".

Reprezentacija Hrvatske će naredni meč u kvalifikacijama za Euro 2016. godine igrati 28. marta sledeće godine na Maksimiru protiv Norveške.

"Dogodilo se ono čega smo se bojali nakon Milana, a to je da ćemo po prvi puta na utakmici hrvatske reprezentacije imati zatvoren deo tribine. Po ko zna koji put hrvatski fudbal plaća visoku cenu huliganizma, a ovoga puta ispaštaće i navijači", rekao je izvršni predsednik HNS-a Damir Vrbanović.

Vrbanović je naveo i da se iz teksta odluke Disciplinske komisije može zaključiti da je to poslednje upozorenje pre drastične kazne.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.