Hrvati će vratiti Pavelićevu sliku u Sabor Žestoka reakcija Srbije na odluku suda da je USTAŠKI POKLIČ legalan

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2020, 17:24

"Hrvati će vratiti Pavelićevu sliku u Sabor" Žestoka reakcija Srbije na odluku suda da je USTAŠKI POKLIČ legalan

Vulin traži reakciju EU

Ministar odbrane Aleksandar Vulin žestoko je reagovao na današnju odluku Visokog prekršajnog suda Hrvatske da ustaški pozdrav "za dom spremni" na početku pesme "Bojna Čavoglave" Marka Perkovića Tompsona nije prekršaj protiv javnog reda i mira.

- Posle odluke Visokog prekršajnog suda Hrvatske da je ustaški pozdrav "za dom spremni" na Tompsonovim koncertima dozvoljen samo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je pitanje vremena kad će i Pavelićevu sliku da vrate u Sabor, a šahovnicu sa zastave Nezavisne Države Hrvatske na zastavu Hrvatske - izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin reagujući na presudu Visokog prekršajnog suda Hrvatske na osnovu koje će poklič "za dom spremni" Marko Perković Tompson moći neometano da uzvikuje na koncertima u Hrvatskoj.

Vulin je naglasio da "ima primera da nacisti urlaju pozdrave Hitleru, ali nema primera da im urlanje odobrava sud."

- U Hrvatskoj ustaše jednostavno nikada nisu otišle sa vlasti. Ne može se očekivati od Hrvatske da se odrekne ustaštva u koje iskreno veruje, ali se mora očekivati od Evropske unije da osudi ponašanje svoje članice - poručio je ministar Vulin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.